Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαλακό από το δέρμα του μωρού, αλλά αυτή η απαλότητα κάνει το μωράκι σας πιο ευαίσθητο σε σύγκαμα και ερεθισμούς. To 50-60% των μωρών θα αναπτύξει κάποια στιγμή ένα εξάνθημα κατά τη διάρκεια της περιόδου που φοράει πάνα. Οι ερεθισμοί συμβαίνουν συχνά στα μωρά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια καθημερινότητα, γι’ αυτό και θα πρέπει να παίρνετε μέτρα για την προστασία του μωρού σας κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα του.

Η κρέμα αλλαγής πάνας είναι εξίσου σημαντική με την πάνα. Επειδή τα περισσότερα μωρά φορούν πάνες σχεδόν όλη την ημέρα, το ευαίσθητο δέρμα εκτίθεται στην υγρασία και τα βακτήρια. Τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα ακόμη και λοιμώξεις, κάνοντας το μωρό σας να αισθάνεται άσχημα. Η επιλογή της σωστής κρέμας αλλαγής πάνας και η σωστή εφαρμογή της θα βοηθήσουν το μωρό σας να προστατευτεί από τους ερεθισμούς και το σύγκαμα.

 

Πως “δουλεύει” η κρέμα αλλαγής πάνας;

 

Μία από τις πιο συχνές παρανοήσεις σχετικά με την αλλαγή πάνας είναι ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έξτρα προϊόντα, όταν το μωρό σας έχει ήδη ένα εξάνθημα.

Η κρέμα αλλαγής πάνας έχει δύο λειτουργίες: Αποτρέπει και αντιμετωπίζει τo σύγκαμα.

Οι κρέμες χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των εξανθημάτων και των ερεθισμών, σχηματίζοντας ένα λεπτό στρώμα προστασίας ανάμεσα στο πωπουδάκι του μωρού σας και τους παράγοντες που το ερεθίζουν.Ιδανικά, η κρέμα θα αποτρέψει τα περισσότερα εξανθήματα, αλλά αν ένα εξάνθημα επιμένει, η κρέμα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του. Οι κρέμες αλλαγή πάνας, προσφέρουν επίσης ενυδάτωση στο δέρμα του μωρού, βοηθώντας το έτσι να επουλωθεί. Εάν το μωρό σας έχει ένα εξάνθημα που οφείλεται σε μύκητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα ενυδάτωσης που θα σκοτώσει το μύκητα και θα βοηθήσει να γιατρευτεί το δέρμα του μωρού.

Οι κρέμες που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου περιλαμβάνουν δραστικά συστατικά για τη θεραπεία του ερεθισμού.

 

Πρέπει να χρησιμοποιώ κρέμα κατά του συγκάματος σε κάθε αλλαγή πάνας;

 

Η συχνότητα εφαρμογής της κρέμας είναι προσωπική σας επιλογή και σχετίζεται με τις ανάγκες του μωρού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κρέμα κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα του μωρού σας, ιδιαίτερα εάν έχει ευαίσθητο δέρμα ή εμφανίζει συχνά εξανθήματα.

Αν δε θέλετε να τη χρησιμοποιείτε σε κάθε αλλαγή, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όταν χρειάζεται. Εφαρμόστε την κρέμα στο πρώτο σημάδι ερεθισμού ώστε να αποτρέψετε τη μόλυνση. Επίσης, να χρησιμοποιείτε πάντα κρέμα τις περιόδους που το μωράκι σας φοράει την πάνα του για μεγάλο διάστημα.

Εάν το μωρό σας κοιμάται όλο το βράδυ, φροντίστε να του βάζετε κρέμα πριν την ώρα του ύπνου, ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση εξανθήματος.